A német fővárosba, Berlinbe voltunk hivatalosak esküvőre. Természetesen a városnézés sem maradhatott el. Berlin hatalmas város, sajnos mindenre nem volt időnk, de igyekeztünk a főbb látványosságokat megnézni.

Láttuk a Brandenburgi kaput, sétáltunk a szép Tiergardenben, beültünk egy misére a Berlin Domba, ellátogattunk a megmaradt Berlini falhoz és szinte minden szögből lefotózhattam a híres TV tornyot ami egyébként Európa legmagasabb épülete.

A sok látnivaló mellett persze adtunk a gyomor élvezetének is. A currywurst talán a “legberlinibb” streetfood, nagyon sok helyen árulják és nagyszerű éhségcsillapító miközben bolyong az ember Berlin utcáin. A bajor perec vagy pretzel úgyszintén kedvencünk volt, különösen ízlett a sajtos-tökmagos változat.

A török bevándorlóknak köszönhetően széles a török étel választék is. Életemben először próbáltam a sahlep-et ami egy igen érdekes tej alapú ital. A különleges állagát az orchidea gyökér liszt adja, amiben sok a keményítő. Azt íze viszont rendkívüli.

Na és persze ne feledkezzünk meg a sült-füstölt csülök saurkraut kombóról sem egy kupa sörrel…

Berlin

Berlin

 


Kapcsolodó bejegyzések