The English version of the coconut macaroons recipe is beneath the Hungarian post. 

A kókusz macaroon ötlete akkor jött mikor Édesanyám eljött meglátogatni pár hete Cambridgebe. Sajnos kb egy éve laktóz intoleranciát diagnosztizáltak nála így nagyon oda kell figyelnie hogyan étkezik. Ezt a receptet neki és mindazoknak ajánlom akik tejmentesen is szeretnék élvezni az édességet. Csak egy plusz még gluténmentes is!

Mivel ez a recept eredetileg sűrített tejjel készül ez ugyebár kizáró ok, így magam készítettem el a kókusztejből készült sűrített tejet is. Semmi más nem kell hozzá csak egy konzerv kókusztej és cukor. A kókusztej kiválsztásánál törekedj arra, hogy minnél nagyobb legyen a kókusz % benne. Nagyon egyszerű és gyors édesség nembeszélve az ízről ami mindent felülmúlóan kókuszos…

Kókusz macaroon

Kókusz macaroon

Kókusz macaroon

 

Kókusz macaroon receptje


30db macaroon lesz belőle

A sűrített kókusztejhez:

 • 1 konzerv kókusztej ( 4ooml )
 • 140g átszitált porcukor

A macaroonhoz:

 • 200g kókusz reszelék
 • 200g sűrített kókusztej
 • 2 tojás fehérje
 • 1 ek átszitált porcukor
 1. A kókusztejet készítem el először.  Egy vastag aljú lábasban felteszem a kókusztejet és a cukrot főni lassú fokozaton. Egy habverő segítségével kevergetem míg az összes cukor el nem olvad, majd magára hagyom, nem keverem tovább. Addig főzöm amíg kb felére be nem sűrűsödik. Nagyjából 30 perc alatt készül el.
 2. Átöntöm egy edénybe és hagyom teljesen kihűlni, ezalatt az idő alatt teljesen besűrűsödik.
 3. Mikor már a sűrített tej teljesen kihűlt ( több lesz mint 200 ml ) összekeverem a kókuszreszelékkel. Felverem a tojás fehérjéket majd olyan 3/4 készültségi állapotban hozzá adom a cukrot és tovább verem magas fokozaton amíg szép kemény és fényes habot kapok. Előmelegítem a sütőt 145 fokra.
 4. Spatula segítségével a kókuszos mixhez keverem a fehérje felét, ezzel lazítom kicsit a keveréket majd hozzá adom a másik felét is és óvatosan beleforgatom.
 5. Egy 15 ml-es mérőkanál segítségével kis halmokat készítek egy szilikon lappal kibélelt tepsire és beteszem sülni az előmelegített sütőbe kb 20-25 percre.

Ha szereted a kókusz illatát akkor ezt imádni fogod!

A sütőből közvetlen kivéve még puha lehet, de ahogy hűl valamennyire megszilárdul. A tepsin hagyom teljesen kihűlni.

 

Coconut macaroons


 

If you like coconut you going to love this recipe! These delicious coconut macaroons made with home made coconut condensed milk and a very good quality desiccated coconut for the full flavour. The recipe only call for 4 ingredients and makes about 30 macaroons. Gluten and dairy-free.

For the coconut condensed milk:

 • can of coconut milk ( high extraction )
 • 140g icing sugar, sifted

For the macaroon mix:

 • 200g desiccated coconut
 • 200g coconut condensed milk
 • 2 egg whites
 • 1 tbsp icing sugar, sifted
 1. First make the coconut condensed milk. Pour the coconut milk and the sugar in a heavy bottom pan and start simmering. Stir until the sugar completely dissolved than continue reducing for about half an hour or until it’s reduced by half. Don’t stir it.
 2. Transfer it into a smaller bowl and let it cool down. As it’s cooling down start to thickening.
 3. Mix together the desiccated coconut and the condensed milk. Whisk the egg whites to soft peak then add the sugar and continue whisking on high speed until it’s silky and shiny.
 4. Preheat the oven to 145 Celsius. Add half of the egg whites to the coconut mixture and stir in. Add the other half but this time fold in carefully. Scoop the macaroon mixture onto a silicone sheet with a 15 ml measuring spoon. Bake it for about 20-25 minutes and let them cool down on the tray.

Kapcsolodó bejegyzések